DianeK

Bloggen om livet enligt DK - Fysioterapeutprogrammet. Familj. Träning. Kost. Fitness.

Gothenburg - Over and Out

Publicerad 2014-06-30 10:45:03 i Inläggen,

Idag sker avresa från Göteborg vidare mot Halmstad! Vi har inte riktigt vädret med oss som man kanske hade önskat på en sommarsemester men vi klagar inte :) Vi har promenerat, cyklat, åkt spårvagn, ätit, shoppat, tittat, druckit, bastat & tränat - det är inte så svårt att sysselsätta sig i en okänd stad ändå :) Hotellet erbjuder en mumsig hotellfrukost med godaste muslin jag ätit (!!!) och här finns även ett litet gym där jag lyckats göra det mesta jag "ska"! Det gäller kanske att vara lite flexibel när man är på resande fot, men man får ju göra det bästa av situationen!

Gårdagens benpass bjöd på lite avslutande magövningar - benfäll fick bli en av dem!  

Jag har (på egen hand) bestämt mig för att lägga fokus på mitt träningsschema/upplägg & övningar. Det jag gör för att anpassa träningspassen till semestern är att jag halverar antalet set istället för att välja bort vissa övningar. Mitt ordinarie upplägg innebär ofta 3, 4 eller 6 set per övning. Då splittar jag dem ofta från 4 till 2 eller 3 & från 6 till 3 ungefär. Helt halverat blir det ju inte men det jag siktar på är ju att korta ner tiden något på gymmet. 

Morgonens bröst/axel/tricep-pass utfördes i ensamhet i det lilla hotell-gymmet :)

Så nu är jag mätt & belåten efter MASSA frukost (gäller att njuta på semestern & innan ett mer seriöst upplägg drar igång). Jag har packat klart & ligger nu i sängen med tv:n på i bakgrunden & observerar sällskapet som packar sina grejer :)) 

Breaaaakyyyy ❤ 


Snart ska vi besöka stan & några butiker innan vi beger oss mot Halmstad! Första stoppet = Varberg. Det ska tydligen vara känt för god kebab? Update angående huruvida det stämmer eller ej kommer väl så småningom ;)See you / DK


Förändring

Publicerad 2014-06-28 11:10:36 i Inläggen,

Jag vet att jag plötsligt en dag lade ut en bild från gym på min instagram & helt plötsligt syntes dem även på bloggen. Jag vet att det blev en ganska drastisk förändring jämfört med hur icke-personifierad både instagram & bloggen varit. Jag har aldrig varit den som lägger ut bilder på mig själv annat än kanske en selfie i form av närbild på facet, jag är inte den som egentligen ens TAR bilder PÅ MIG SJÄLV. Men i och med det upplägg och den förändring jag antog (för 14 veckor sedan) har jag känt att bilder hjälpt mig på vägen. Det är lätt att bli självblind och man ser inte direkt några förändringar på sin egen kropp med det nakna ögat. Dessutom handlar bilderna jag tar idag om en möjlighet att skapa ett samarbete. Som bikinifitness-atlet måste du ha ett team att tävla för och det är precis vad jag eftersträvar! Och som den människa jag är vet jag att ett samarbete kräver ett ömsesidigt gynnande förhållande för att fungera. Därför tar jag min (framtida) uppgift, att vara tillhörande ett team, på stort allvar redan nu. Jag vet att folk vill se bilder, gärna bilder på kroppar, och att bilder säger mer än tusen ord (i dagens media-kåta samhälle). Därför vill jag göra ETT BRA JOBB! 

Det handlar inte om att jag helt plötsligt blivit alldeles egenkär, och tycker att jag är snyggast i världen & att alla borde titta på mig hela dagarna. Det handlar om ett jobb. Och ett jobb kan man ju (uppenbarligen) lära sig för detta trodde jag inte om mig själv för ca 3 månader sedan.Herrejisses  det tog ju flera veckor in på mitt kost- & träningsupplägg innan den där förbaskade första bilden kom upp på instagram :-p
Hur som helst kände jag för att klargöra att jag fortfarande är jag, samma DK, fast lite mer arbetsinriktad när det gäller instagram & bloggen. Samma tjej innerst inne dock som känner hur det tar emot lite grann för varje bild som publiceras. See you / DK 

Hemma igen efter äventyr

Publicerad 2014-06-26 22:52:31 i Inläggen,

Hej hej! Nu halvligger jag mätt & mer än belåten i soffan i vårt fina hem. Två dagar med aerobic/step-kurs i Lillsved är avklarade och jag har fått både inspiration & motivation! Det var framförallt för step-upen som jag anmälde mig till kursen & jag är verkligen glad att jag gick den nu. Jag ville gå den redan förra året men den lyckades krocka med mitt sommarjobb som fritidsledare & jag hade inge mage att meddela att jag behövde vara ledig under de få veckor jag jobbade. Men i år var det dags för DK att sätta ner foten så jag tog mig i kragen & frågade faktiskt om 2 dagars ledighet var ok trots att jag bara jobbar 5 veckor. Kändes verkligen skönt att kunna fråga i samma veva som jag blev erbjuden jobbet - med andra ord - tur inbjudan till kursen var ute i god tid :) Så, 2 dagar är nu avklarade & vi har både deltagit på pass & koreograferat på egen hand samt i grupp. Det har varit lärorikt & mycket tänk kring basic nivå med koreografiska förändringar av olika slag! Riktigt kul ( & krångligt ) när man väl börjar tänka till gällande korr & utlärning!

Oh they had seated LEG CURL på gymmet :) 


Jag hade med mig frukost i bilen på vägen dit igår morse, lunchen packad & middagen likaså. Lillsved var ett fint ställe i närheten av Vaxholm & de bjöd på både frukost, lunch, fika, middag & kvällsmacka. Så igår fick jag tipset av vår utbildare, Malin Tittonen, att käka lite extra med tanke på den ökade basalenergin jag hade under dessa dagar jämfört med en vanlig dag. Dessutom ville jag försöka fånig min ordinarie träning på anläggningens gym. Detta resulterade i en extra lax-middag med lite potatis & grönsaker. Dessutom rev jag av ett halv benpass (halverade seten men körde alla övningar). Ungefär så tänker jag mig att träningspassen förhoppningsvis (till största del) kommer se ut under semesterveckan som kommer med hotellnätter &  hotellfrukostar <3 Jag åker ju dessutom med sambon som har uppehåll från fotbollen & kommer behöva hålla igång även han! Tror det kommer bli toppen :)

Från dagens (kvällens) gympass efter hemkomst :)


För övrigt försöker jag leta team att tävla för då det tyvärr går väldigt trögt för tillfället med det team (MM Sports) jag hade hoppats få tillhöra. Så nu försöker jag att inte känna dåligt samvete för att jag sträcker ut armarna & öronen för att snappa upp något gött team som antar debutanter inom Bikini Fitness. Jag är ju så taggad inför tävlingen (mer resan dit än själva tävlandet kan jag LUGNT meddela dock - mest nervös inför tävlandet!!!) & vill känna den där samhörigheten och komma igång på riktigt med tävlingstänket! 

Alla tips mottages tacksamt <3 

See you / DK


Om

Min profilbild

Diane

Sjukgymnaststudent från Sala med miljoner tankar i huvudet - jämt.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela